Deutsch
Einloggen
Registrieren
Angebot aufzeigen
Startseite Arbeit Studien Sprachen Für Unternehmen
Arbeit > Jobs > Kundenservice > Schweden > Stockholm > Angebot aufzeigen 

Kundeservicemedarbeider (Norsktalende)

Firmennamen nicht gezeigt
 Stockholm, Schweden
Kundenservice, Dänisch, Englisch
39
Besuche
0
Bewerbungen
Anmelden

Beschreibung:

(COMPANY NAME) makes shopping smoooth. And we do it with flair because shopping is fun. Every day, we help customers, businesses, and partners explore just how smoooth the modern shopping experience can be.

It means we're constantly changing the game. Always trying out new things. And we encourage our people to do the same. To grow. To develop. Because we don't believe roles have to stay fixed. Instead we inspire our people to take an irregular career path. As a company of 350 dynamic start-ups, our whole business is built for it. So once you're in, there's no telling what will happen next.

Om deg
(COMPANY NAME) leter etter energiske, lidenskapelige og drivende mennesker som alltid ønsker å utvikle seg. Du er en person som ser muligheter og alltid søker forbedringer. Du er god på å finne effektive løsninger, på en pedagogisk og personlig måte.

Det er supert om du har jobbet med kundeservice tidligere, men det er ikke et krav. Vi tror at din innstilling og mindset betyr mer enn erfaring. Du har god datavane, skriver og snakker flytende norsk, samt kommuniserer bra på engelsk.

Dine arbeidsoppgaver
Som en del av Klarnas Service Operations kommer du til å levere service i verdensklasse. Du vil kommunisere på en åpen, hjelpsom og engasjerende måte med våre kunder og butikker. Data og telefon vil være ditt hovedverktøy. Du kommer til å løse problem og svare på spørsmål som kan oppstå i forbindelse med Klarnas produkter - med fokus på å finne rett løsning for hver enkelt sak. Ikke minst vil du med stolthet være ambassadør for Klarnas varemerke!

Slik beskriver noen av de ulike teamene innen Klarnas Service Operations seg:

Dispute Resolutions: "Vi er et team som er gode på den perfekte balansen mellom work and play - vi er hardtarbeidende, men vi har det utrolig gøy sammen på jobb! Ettersom vi er det eneste teamet i (COMPANY NAME) som har daglig kontakt med både kunden og butikken må vi hele tiden utfordre oss selv ved å finne kreative og gode måter å løse problemer på. Den største og morsomste utfordringen er at vi alltid vil finne den beste løsningen for begge parter. Hos oss vil du i tillegg til kundekontakten alltid ha mulighet til å være med å forbedre våre prosesser og delta i ulike spennende prosjekter".

Merchant: "Det er viktig å ha det gøy på jobb, og det har vi her på Klarnas butikksupport. Hver dag er unik, og hver dag lærer vi oss noe nytt. Det spiller ingen rolle om det er en stor eller liten sak, vi hjelper butikkene med alt mulig. Vi jobber med alt fra tekniske spørsmål, til å forklare utbetalinger og korrigere ordrer. En del saker løser vi på to minutter, mens litt mer kompliserte saker kan ta flere timer. Vi samarbeider ofte med andre avdelinger, og bruker den tiden det tar for å løse respektive sak på best mulig måte. Vi er rett og slett et lite team som fikser alt!"

Customer Service: "På Customer Service 2nd line, hjelper vi våre kunder med de spørsmålene som ikke kan løses ved første kontakt. Arbeidsdagen består mye av "detektivarbeid", for å finne kreative løsninger på ulike situasjoner som kan oppstå. Våre kunders personvern er veldig viktig for (COMPANY NAME), og vi hjelper derfor også våre kunder med henvendelser vedrørende dette, assistert av våre jurister. Vi jobber også med andre avdelinger innad i selskapet, og er "kundens stemme" når nye produkter og prosesser skal opprettes. Du kan derfor forvente deg en varierende arbeidsdag, hvor du vil få delta i mange ulike og spennende prosesser".

Collection (Segoria): "Segoria er Klarnas interne inkasso avdeling. Som en agent i teamet arbeider du med å finne betalingsløsninger med våre kunder via telefon, epost samt utgående samtaler. Itillegg til dette arbeider vi med butikker dersom krav er omtvistet, har kontakt med gjeødsrådgivere og med våre eksterne partnere. Siden det er mye kontakt gjennom telefon samt avgjørelser som i blandt må bli tatt raskt forventer vi at du er en effektiv samt selvstendig person som liker å jobbe i et sosialt team".

Søk nå, intervjuer skjer fortløpende. Send ditt CV på engelsk.

Plassering: Stockholm, Sweden

We're not able to offer relocation support for this position.

About (COMPANY NAME)

(COMPANY NAME) was founded in Stockholm, Sweden in 2005. Since then, we've changed the banking industry forever. And now we're creating the world's smooothest shopping experience. We serve 80 million consumers worldwide, and partner with 190,000 merchants - with a new merchant joining us every 8 minutes. Including some of the world's leading brands, such as H&M, ASOS, IKEA, Adidas, Samsung and Lufthansa. Our offices are spread over 17 different markets, hosted by +2,500 people from 90 nationalities

Quelle: Website des Unternehmens
Datum: 01 Aug 2020
Sprachkenntnisse: Dänisch, Englisch
Anmelden
43.634 Jobs und Praktika
in 118 Länder
Registrieren   oder Einloggen
Wir verwenden Cookies, um Dienste bereitzustellen, Inhalte und Anzeigen zu personalisieren und unseren Datenverkehr zu analysieren.  Mehr Infos.
Andere Optionen Ich akzeptiere