English
Login
Register
View Offer
Work > Internships > Finance/Accounting > Netherlands > Amsterdam > View Offer 

Consultant Transaction Diligence - Financial Services

Company not shown
Netherlands  Amsterdam, Netherlands
Internship, Finance/Accounting, Dutch, English
15
Visits
1
Applicant
Register

Job Description:

_________

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van (Tech) Consulting, Assurance, Tax en Strategy and Transactions. Met onze expertise, systemen en financiŽle diensten dragen we bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren.

Strategy and Transactions (SaT) speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van haar klanten bij het kopen, verkopen en fuseren van ondernemingen. Strategievorming, herstructureringen, operationele verbeteringen (integratie en seperatie) en IPO's horen daar ook bij. Je werkt nauw samen in teamverband zodat je klanten in staat zijn om goed onderbouwde beslissingen te nemen. Hierdoor kunnen zij hun kapitaal en transacties managen in een snel veranderende wereld. Als Strategy and Transactions-specialist werk je binnen diverse functionele gebieden, sectoren en regio's.

EY EMEIA bestaat uit meer dan 81.000 medewerkers die werkzaam zijn in 90 landen. EMEIA Financial Services maakt onderdeel uit van deze regio (EMEIA; Europa , het Midden-Oosten , India en Afrika) en richt zich specifiek op de financiŽle sector. Door onze gespecialiseerde aanpak en specifieke kennis van de financiŽle sector zijn we nog beter en sneller in staat om onze klanten optimaal te bedienen bij de transacties die zij uitvoeren. Dit gebeurt vaak in multidisciplinaire teams waar ook specialisten op het gebied van belastingen, waarderingen, technologie, actuariŽle en juridische vraagstukken betrokken zijn.

Je carriŤre bij EY Financial Services: transactie adviseur in de financiŽle sector. Wat je bij ons kunt verwachten - een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert
Fusies en overnames behoren tot de meest complexe en risicovolle projecten van een onderneming. De risico's bij een dergelijke transactie zijn groot, waarbij veel factoren invloed hebben op het succes en de snelheid van de transactie. Om de bekende 'kat in de zak' te voorkomen moet de koper een grondig onderzoek doen naar financiŽle, commerciŽle, operationele en juridische aspecten van de te kopen onderneming. De specialisten van Transaction Diligence binnen Financial Services zijn als een spin in het web bij het uitvoeren van deze "due diligence-onderzoeken". Het type klanten dat wij bedienen zijn o.a. banken, verzekeraars, asset managers, wealth managers (private banking), payment service providers, fintechs, leasing- en vastgoedondernemingen.
* Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het uitvoeren van financiŽle due diligence-onderzoeken.
* Je verwerkt en analyseert (financiŽle) informatie en vertaalt dit samen met het team naar een specifiek transactie advies.
* Je geeft advies over de kansen en risico's bij het aankopen of verkopen van een onderneming.
* Je onderzoekt de value drivers van het bedrijf.
* Je bent onderdeel van een hecht team in Amsterdam binnen een internationaal netwerk, zo zal je regelmatig samenwerken in internationale teams waarbij EY gebruik maakt van een standaard aanpak en rapportering.

Wat je meebrengt - vaardigheden waarmee je de toekomst vorm geeft
* Je zit in de laatste fase of bent zojuist afgestudeerd van je WO studie in Finance, Financial management, Economie, Econometrie of een andere aanverwante Financieel-economische richting, danwel een technische studie.
* Naast je studie heb je jezelf op verschillende manieren ontwikkeld, bijvoorbeeld tijdens een relevante stage, een bestuursjaar of andere nevenactiviteiten.
* Je hebt sterke en aantoonbare affiniteit met fusies en overnames en de financiŽle wereld in brede zin.
* Je hebt een sterk analytisch vermogen, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk zeer goed.
* Je bent bovengemiddeld ervaren met Microsoft Office en Excel. Daarnaast ben je bereid en enthousiast om de opleiding tot CFA Charterholder te volgen.

Wat we je bieden - een inspirerende werkomgeving
We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket waarbij je wordt beloond voor individuele en teamprestaties. Daarnaast bieden we je flexibele werktijden en voldoende mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling. Bij EY bepaal je jouw eigen carriŤre aan de hand van jouw competenties en interessegebieden. Wat bieden we je nog meer:
* Je ontvangt regelmatig constructieve feedback als onderdeel van ons Leiderschap & Ontwikkelingsproces. Denk hierbij aan support, coaching en feedback van counselors en het plannen van professionele en persoonlijke ontwikkelingsdoelen.
* Je volgt een intern opleidingsprogramma gericht op het verder ontwikkelen van je persoonlijke en technische vaardigheden als professional en transactie adviseur.
* De mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende sociale activiteiten die op kantoor worden georganiseerd, zoals: Young EY, vrijdagmiddagborrels, sportevenementen en teamuitjes.
* Bij EY heeft elk individu met zijn/haar visie en mening een unieke bijdrage. Dus ook jij! Onze cultuur is open waarin aandacht voor diversiteit beleidsmatig is verankerd.
* Klik hier voor meer informatie over wat werken bij EY aantrekkelijk maakt.

Word onderdeel van ons highest performing team!
Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening. Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of - indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd - Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma's en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister

Source: Company website
Posted on: 19 May 2022
Type of job: Internship
Industry: Auditing / Accounting
Languages: Dutch, English
Register
114.294 jobs and internships
in 132 countries
Register