English
Login
Register
View Offer
Home Work Studies Languages For Companies
Work > Internships > Marketing > Netherlands > Amsterdam > View Offer 

Content Marketing Intern

Company not shown
Amsterdam, Netherlands
Internship, Marketing, Dutch, English
57
Visits
0
Applicants
Register
or Login to apply

Job Description:

Zijn jouw Facebook-posts altijd pareltjes van updates? Zou je graag wat vaker willen bloggen voor een groot publiek? En droom je ervan ooit eens een (e-)boek te schrijven? Bij Lightspeed zoeken we niet naar dromers, maar naar creatieve schrijvers met een commerciële pet op. Je opdracht bestaat uit het formuleren van een content marketing strategie voor onze verschillende markten en producten en dit uitwerken in een verhaallijn, kernboodschappen, uitingen, kanalen en kalender. Als stagiair bij Lightspeed hoef je geen koffie te halen. Je maakt volledig deel uit van het Content Team en zal rapporteren aan de Content specialist NL & BE.   
Samen met het Marketing Team zorg je ervoor dat we iedere maand honderden mensen enthousiast maken voor onze Restaurant, Retail en eCommerce producten. Naast de opdracht help je de ene keer mee aan een artikel voor een horecamagazine en heb je de andere keer een interview met trotse ondernemer die net zijn eerste winkel heeft geopend. Verder werk je mee aan de nieuwsbrief, de website, de blog, evenementen en brochures. 
Waar fiets je elke dag naartoe? 
Lightspeed is een van oorsprong Canadese aanbieder van kassa en winkelsoftware waarmee ondernemers in het midden- en klein segment hun restaurant, winkel en webwinkel efficienter kunnen beheren en laten groeien. Het bedrijf speelt in op het verschuivende gedrag van de consument die steeds meer via verschillende kanalen (web, mobiel en in de winkel) zich orienteert en aankopen verricht. Met haar geavanceerde software biedt Lightspeed oplossingen waarmee de ondernemer in het midden- en kleinsegment de strijd aan kan gaan met de grote ketens en de consument kan bedienen op verschillende manieren.   
Er werken in totaal 600 medewerkers, waarvan circa 120 in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Montreal, Canada. Maar voor deze functie zul je gaan werken op ons design kantoor in Amsterdam, aan de Herengracht te midden van de wel bekende Jordaan.   
Je bent bij ons op je plek als.. 
Je goed bent met woorden. Je gemakkelijk teksten uit het Engels naar het Nederlands kunt vertalen. Creatieve headlines kunt bedenken. En weet hoe je een tekst actief kunt maken. Het is een pré als je ook foutloos Engels, Frans of Vlaams kunt schrijven. Je moet bekend zijn met HTML, want je zult veel met Wordpress gaan werken. 
Wat leer je bij Lightspeed? 
Bij Lightspeed leer je hoe je content kunt inzetten voor SEO en Sales. Elke tekst die jij schrijft levert iets op: een hoge ranking in Google, meer leads, naamsbekendheid en meer. Met een team dat bestaat uit o.a. SEO, SEA en marketingspecialisten toveren we elke tekst om in een meetbaar resultaat. 
#workhard 
We werken officieel van 9:00 tot 18:00, maar we zijn geen ambtenaren. Het komt best vaak voor dat door een event, lancering of een deadline je werktijden wat zullen afwijken. Gelukkig sta je er nooit alleen voor. 
#playhard 
We hebben de lekkerste lunch verzorgt door chef on the spot, ijsjes als het warm is en G&T's als het vrijdag is. En natuurlijk zijn er genoeg feestjes. 
Stagevergoeding? 
Natuurlijk! Bij Lightspeed wordt hard werken niet alleen beloond met leuke werkzaamheden, collega's en feestjes maar ook met euro's. Als Lightspeed stagiair(e) krijg jij bij ons een maandelijkse vergoeding van EUR300. 
Over de stage 
Vrijwel elk team bij Lightspeed heeft een stagiair en meestal zien we die later terug als collega. We bieden de vrijheid om zelf projecten te initiëren en we geven je ook al snel verantwoordelijkheden. Onze trainees zijn zelfstandig en leren snel. We bieden goede begeleiding voor zowel tussentijdse stages als afstudeerprojecten. 
Voor een periode van 6 maanden tot zelfs een jaar. Solliciteren maar, we kunnen niet wachten

Source: Company website
Posted on: 10 Feb 2019
Type of job: Internship
Languages: Dutch, English
Login to apply or save this offer
REGISTER if you don't have an account yet
10.210 jobs and internships
in 106 countries
Register   or Login
This site uses cookies to help deliver services. By using this site, you agree to the use of cookies.  Learn more Got it!