Pubblicare uno stage
it
Offerta
Lavoro > Stage > Governo > Paesi Bassi > Utrecht > Offerta 

Meeloop- / afstudeerstage Planvorming en Strategie

Azienda non indicata
Paesi Bassi  Utrecht, Paesi Bassi
Stage, Governo, Olandese, Inglese
14
Visite
0
Candidati
Registrarsi

Descrizione del lavoro:

Ben jij een ambitieuze en enthousiaste student die niet kan wachten om onze fysieke leefomgeving te verduurzamen en verbeteren? Wil jij de komende maanden ministeries, provincies, waterschappen en gemeenten helpen om oplossingen te vinden voor de complexe transitie-opgaven binnen de ruimtelijke ordening? Kom stagelopen bij (COMPANY NAME)/ Ruimtelijke Transitie & Infrastructuur.
Wie zijn wij
De komende decennia staat Nederland, Europa en de wereld voor forse uitdagingen. We hebben een enorme woningbouwopgave, een noodzaak tot een infrastructuur- en mobiliteitstransitie, instandhoudingsopgave van onze mobiliteitsnetwerken en het hoofdvaarwegennet en een overgang naar een duurzame energievoorziening. Ons team werkt hieraan mee door onder andere de aanleg van windmolenparken op zee en waterstof- en energienetwerken door het hele land, ontwikkeling van nieuwe stations- en stadsgebieden, nieuwe woonwijken en spoorlijnen.
Je komt te werken in een gezellig team met een mooie mix van junior, medior en senior collega's uit heel Nederland. Wij richten ons voornamelijk op strategische voorfases van ruimtelijke projecten, zoals verkenningen en planstudies/-uitwerkingen. We werken nauw samen met onze opdrachtgever(s) en (interne) specialisten. Ons team bevat o.a. projectleiders, planjuristes, adviseurs milieueffectrapportages, stedelijk planologen, GIS-specialisten, omgevingsmanagers, en projectbeheersers.
Bij (COMPANY NAME) is er altijd een kantoor bij jou in de buurt! Zo zijn en kantoren in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Zwolle, en Rotterdam. Alle kantoren liggen dicht bij een station. Wij zitten als team voornamelijk verspreid over Amersfoort en Arnhem.
Wat ga je doen
Jouw stage is gericht op het meelopen in complexe, integrale planprocessen en planstudies op het gebied van strategisch ruimtelijk beleid, energietransitie, duurzame verstedelijking & mobiliteit. Je gaat meewerken aan verschillende projecten die op dat moment lopen. Voorbeelden waar je aan kan denken zijn:
* Verstedelijking & Mobiliteit: Zuidasdok, Preverkenning ZuidWestlandcorridor in Den-Haag, CID Binckhorst, A12-zone Utrecht
* Herontwikkeling Station Laan van NOI in Den Haag.
* Energietransitie: Net op Zee (Nederwiek 3), Waterstofbackbone, DeltaRhineCorridor.
Bij de start van je stage bekijken we welke projecten uit ons portfolio van dat moment aansluiten bij je ambities en leerdoelen.
Concrete werkzaamheden zijn:
* Het ondersteunen van project- en procesmanagement binnen een projectorganisatie om het project succesvol te organiseren en af te ronden.
* Meeschrijven aan onderzoeken, rapportages en plandocumenten (bijvoorbeeld milieueffectrapportages).
* Bijwonen van interne en externe overleggen om zo de Úchte praktijk te ervaren (bestuurlijke overleggen, bijeenkomsten met stakeholders/omwonenden).
* Meedenken over efficiŰntie en (digitale) verbeterslagen in (project-)processen.
Mocht er vanuit jouw opleiding een onderzoek vereist zijn, dan is hier uiteraard ook ruimte voor!
We nemen je mee in verschillende projecten en koppelen je aan de desbetreffende collega's. Jij geeft aan wat je leuk vindt en waar je verder in wilt groeien. Samen bespreken we welke werkzaamheden je wil uitvoeren en met welke projecten jij je graag wil verbinden, zodat je een passende en afwisselende stagetijd hebt.
Tijdens je stage heb je een vaste stagebegeleider die je gedurende je hele stage ondersteunt en adviseert. Ook neem je deel aan de intervisiegroep voor stagairs en afstudeerders van onze adviesgroep, zodat je met je collega's je ervaringen kunt delen en je netwerk en kennis kunt uitbouwen.
Aan het einde van jouw stage heb je ervaring met het werken bij een advies- en ingenieursbureau en het samenwerken met (overheids-)instanties (bijvoorbeeld Rijkswaterstaat). Een kans als deze krijg je niet snel!

Wat vragen wij?
Je bent een enthousiaste en proactieve teamspeler met affiniteit met de ruimtelijke omgeving, en beschikbaar voor drie tot vier maanden. Je beschikt over een analytisch vermogen, bent nieuwsgierig, in staat om samen en zelfstandig te werken, en niet bang om je vast te bijten in complexe ruimtelijke vraagstukken. Je bent een HBO- of WO-student in het laatste jaar van de studie en/of interesse om te werken in het ruimtelijk domein. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal uitstekend.
Opleidingen die een mooie link hebben met ons werk zijn onder andere; Ruimtelijke Ordening, Planologie/Planning, Sociale Geografie, Urban and Area Development, Environmental Sciences, en Environmental and Infrastructure Planning. Maar denk zeker ook aan Publiek Management, (Omgevings)recht, en Bestuurskunde. Heb jij een andere studieachtergrond en denk jij wel te passen binnen ons team en werkveld, schroom dan niet om te reageren en dit te onderbouwen in je motivatiebrief!
Enthousiast geworden en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan nu!
Wat bieden wij?
Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie 'Improving quality of life'. Dat is wat ons verbindt en inspireert. Bij (COMPANY NAME) zorgen wij ervoor dat iedereen de mogelijkheid krijgt om het beste uit zichzelf te halen. Door een omgeving te creŰren waarin iedereen zich thuis voelt en ruimte krijgt voor ontwikkeling, geloven wij dat we samen met jou impact kunnen maken voor de toekomst.
Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

(COMPANY NAME) biedt jou de kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. De inhoud van de opdracht bepalen we samen. Tijdens je stage mag je je werk flexibel indelen op verschillende locaties en werktijden. Daarnaast leer je collega's beter kennen door deel te nemen aan activiteiten van bijvoorbeeld de actieve jongerenvereniging The Young Part. Veel stagiairs/afstudeerders groeien door naar een junior positie. Leren bij (COMPANY NAME) betekent ook dat je een stagevergoeding krijgt.
Wie wij zijn?
(COMPANY NAME) is een toonaangevende, internationale organisatie die ontwerp-, engineering- en adviesdiensten levert voor een duurzame gebouwde en natuurlijke omgeving. Met meer dan 36.000 mensen in ruim 70 landen zetten we ons in om de leefomgeving over de hele wereld te verbeteren. Met de kracht van veel enthousiaste mensen lossen we samen de meest complexe uitdagingen ter wereld op en maken we meer impact. Lees de blogs van Arcadianen om erachter te komen hoe wij dit doen. We creŰren een diverse, inclusieve en duurzame werkomgeving, waar mensen centraal staan. Waar iedereen gelijk is en iedereen zich welkom voelt.
Join (COMPANY NAME). Create a Legacy.
Contactinformatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Simran Kour, campus recruiter, via telefoonnummer +31 6 2123 1086 of via simran.kour@(COMPANY NAME).com. Wij ontvangen graag jouw CV en brief (in een pdf bestand) via de sollicitatiebutton op careers.(COMPANY NAME).com. Solliciteren via de mail is niet mogelijk.

Om jouw sollicitatie goed te kunnen beoordelen ontvangen wij, in pdf, via de button "direct solliciteren" een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief:
* Reden sollicitatie
* Maximale reisbereidheid
* Beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
* Taalbeheersing

Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. #LI-SK2 stage afstuderen internship #internshipNL

Provenienza: Web dell'azienda
Pubblicato il: 25 Mag 2024
Tipo di impiego: Stage
Settore: Materiali di base / Edilizia
Lingue: Olandese, Inglese
Registrarsi
112.166 lavori e stage
in 150 Paesi
Registrati