Publish an internship
en
View Offer
Work > Internships > Legal > Netherlands > Rotterdam > View Offer 

Werkstudent Indirect Tax - Rotterdam

Company not shown
Netherlands  Rotterdam, Netherlands
Internship, Legal, Dutch, English
14
Visits
0
Applicants
Register

Job Description:

_________

Binnen de adviespraktijk Indirect Tax adviseer je bedrijven, overheden en non-profitinstellingen over zowel de nationale als internationale BTW-wetgeving, overdrachtsbelasting en BPM. Je informeert klanten over de vormen, de kansen, de consequenties en de verplichtingen in omzetbelasting en over mogelijke gevolgen op het gebied van douanerechten en accijnzen in relatie tot de bedrijfsvoering. Tevens assisteer je bij bezwaar- en beroepsprocedures. Naast het voorbereiden van adviezen werk je mee aan het schrijven van een aantal (eenvoudige) adviezen.

De uitdaging - What future are you building towards?
Je bent bezig met het laatste jaar van de opleiding fiscaal recht of fiscale economie (Master). Een analytische geest, inventiviteit en ambitie behoren tot je sterke eigenschappen. Het afleveren van kwalitatief goed werk beschouw je als een permanente uitdaging. Daarnaast heb je een pro-actieve houding en ben je communicatief sterk ontwikkeld. Daarbij beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zowel in het Nederlands als in het Engels.

Ons team - Do great minds always think alike?
Binnen de afdeling Transaction Tax Advisory helpen wij onze klanten te navigeren door de fiscale vraagstukken die komen kijken bij de verschillende fasen van een financiële transactie zoals fusies en overnames, herstructureringen en kapitaalmarkttransacties. Onze klanten zijn multinationals, private-equity partijen, beursgenoteerde organisaties en familiebedrijven.

Wat je gaat doen - How can you make a lasting impact in a rapidly changing world?
* Ontdek hoe het is om bij een internationale onderneming te werken, waar mensen zich onderscheiden door wie ze zijn en wat ze kunnen.
* Als werkstudent voer je taken uit die vergelijkbaar zijn met de taken van pas afgestudeerden. Vanaf de allereerste dag werk je mee aan projecten voor opdrachtgevers en draag je bij aan uiteenlopende werkzaamheden in vele sectoren.
* Je kunt in een korte periode als werkstudent heel veel ontdekken over het werkende leven, over wie we zijn, hoe we werken en of jij je thuis voelt bij EY.
* Bovendien bouw je door een werkstudentschap al praktijkervaring op.

Wat wij zoeken - Where do you start if you want to change the world?
* Je bent bezig met het laatste jaar van de opleiding fiscaal recht of fiscale economie (Master).
* Een analytische geest, inventiviteit en ambitie behoren tot je sterke eigenschappen.
* Het afleveren van kwalitatief goed werk beschouw je als een permanente uitdaging. Daarnaast heb je een pro-actieve houding en ben je communicatief sterk ontwikkeld.
* Daarbij beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zowel in het Nederlands als in het Engels.

Nu al enthousiast? Solliciteer dan snel!

Meer lezen over het werken bij EY? Bekijk de volgende link: Hoe het is om bij ons te werken | EY - Global | EY - Nederland

Over het kantoor
Ons kantoor in Rotterdam ligt aan de Maas met uitzicht op de Erasmusbrug. Als je 's morgens (vroeg) langs de Boompjes naar kantoor rijdt kun je de stad zien ontwaken aan de Maas. Er werken rond de 400 mensen, toch heerst er een gemoedelijke sfeer alsof iedereen elkaar kent. Bij binnenkomst word je warm ontvangen door Jan en Maureen. Het kantoor ligt op loopafstand van het centrum waardoor je gemakkelijk even buiten de deur kan lunchen, of even een frisse neus kan halen door een wandeling langs de Maas. Het restaurant op de eerste etage staat binnen EY bekend om de heerlijke verse en gezonde lunch die chefkok Boudewijn met zijn team elke dag bereidt.

Sollicitatieprocedure - How can you prepare for a long life together?
Ons sollicitatieprocedure bestaat uit 1 assessment en 2 interviews.
Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening. Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of - indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd - Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma's en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister

Source: Company website
Posted on: 05 Jan 2024
Type of job: Internship
Industry: Auditing / Accounting
Languages: Dutch, English
Register
114.142 jobs and internships
in 150 countries
Register