Publish an internship
en
View Offer
Work > Jobs > Finance/Accounting > Belgium > Brussels > View Offer 

Financial Risk Specialist

Company not shown
Belgium  Brussels, Belgium
Finance/Accounting, Dutch, English
6
Visits
0
Applicants
Register

Job Description:

Voor het Risk Management-departement van (COMPANY NAME) Belgium in Brussel zijn we op zoek naar een financial risk specialist
Hier ervaring en technische vaardigheden versterkt je het team van Financial Risks, dat onder toezicht van de Head of Financial & Life Risks Management staat. Je wordt actief betrokken bij onderwerpen die te maken hebben met beleggingsrisico's, processen voor de aanvaarding van nieuwe beleggingen, de herziening van studies voor de toewijzing van activa, Solvency II, de ontwikkelingen en het gebruik van het interne model en de metingen en het beheer van de blootstelling aan financiële risico's van de maatschappij.
* Je geeft je mening over het beheer van beleggingen in verschillende activaklassen.
* Je werkt mee aan het proces voor de aanpassing van beleggingen (IAP) voor nieuwe beleggingen en aan de analyse en goedkeuring van studies voor de toewijzing van activa en de strategieën wat betreft de afgeleide producten.
* Je volgt de blootstelling van (COMPANY NAME) Belgium aan alle financiële risico's en de verschillende activaklassen op.
* Je werkt mee aan de ontwikkeling van een 'risk appetite'-kader voor de financiële risico's en je neemt actief deel aan de verbetering van de tweede verdedigingslinie.
* Je begrijpt en optimaliseert de modellering van de financiële risico's binnen het interne model van Solvency II.
* Je voert projecties uit van de Solvency II-indicatoren (bijvoorbeeld voor de strategische planning) en werkt mee aan transversale projecten die verband houden met de stresstests en de regelgevingsoefeningen.
* Je volgt de veranderingen in de Solvency II-regelgeving op en evalueert de mogelijke impact ervan voor (COMPANY NAME) Belgium.

Jouw Profiel

Profiel
* Ervaring in Risk Reporting
* Je hebt een zeer goede kennis van de financiële activa, gaande van de meest eenvoudige tot de meest ingewikkelde.
* Naast een kwantitatieve en analytische opleiding kan je ook bogen op een kritische ingesteldheid.
* Je bent ruimdenkend en je hebt uitstekende communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
* Je hebt een goede kennis van Solvency II en in het bijzonder de vereisten van pijler 1 en 2.
* Je kan snel een grondige kennis verwerven van nieuwe tools en technieken.
Vereiste vaardigheden
* Master in financiën, financial engineering, managementengineering, economie, actuariaat, wiskunde of statistiek.
* Minstens 3 jaar ervaring in financial risk management en/of activabeheer en/of financiële markten en/of asset and liability management en/of modellering van financiële risico's.
* Je kunt goed werken met code- of modelleringstools.
* Uitstekende beheersing van het Engels en kennis van het Frans en het Nederlands.
* Goede presentatie- en communicatievaardigheden, in staat om kernboodschappen te filteren en belangrijke boodschappen door te geven.
* Stressbestendig en in staat om ambitieuze deadlines na te leven.
Over (COMPANY NAME)

Bij (COMPANY NAME) willen we veel meer zijn dan de wereldleider in verzekeringen en vermogensbeheer.

Onze missie is 'Samen vooruit door te beschermen wat belangrijk is'. We willen als verzekeraar waken over elk individu, de maatschappij en de wereld. En dat met een blik die altijd open staat voor vooruitgang.

Als verzekeraar is (COMPANY NAME) Belgium ook een belangrijke speler op vlak van preventie. Preventie zit in ons DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering van risico's.

Bij (COMPANY NAME) wijzen wij alle vormen van oneerlijke of onwettige discriminatie af. Meer info in ons Diversiteits- en Inclusiebeleid.

Over de entiteit

In België is (COMPANY NAME) marktleider in niet-levensverzekeringen. We hebben meer dan 3.000 enthousiaste medewerkers die zich elke dag inzetten om van een 'payer to partner' te gaan voor onze 3 miljoen klanten.

Onze medewerkers zijn van cruciaal belang. Daarom zetten we in op een aangename en moderne werkomgeving en proberen we samen een diverse en inclusieve cultuur te creëren waar ieders gedachten en ideeën gewaardeerd en gerespecteerd worden.

Onze belangrijkste leidraad zijn onze waarden: Customer first, Integrity, Courage en One (COMPANY NAME). Alles wat we doen, daar staan we als één team achter.
Wat we aanbieden

Een mooie beloning voor je harde werk
Een aantrekkelijk brutoloon, aangevuld met discretionaire persoonlijke en collectieve premies en natuurlijk ook maaltijd- en ecocheques.

Alle voordelen van werken bij een verzekeraar
Van groepsverzekering tot hospitalisatieverzekering (ook gezinsleden kunnen daarbij aansluiten aan een voordelig tarief) en met tot 30% korting op onze andere verzekeringsproducten.

Een job die zich aanpast aan je leven en dromen
Met tot 35 vrije dagen per jaar om uit te rusten van je enthousiaste inzet, thuiswerkmogelijkheden, sportvoorzieningen en opleidingen zorgen wij dat je mentaal, fysiek en professioneel in topvorm blijft

Source: Company website
Posted on: 23 Mar 2024
Industry: Insurance
Languages: Dutch, English
Register
116.377 jobs and internships
in 149 countries
Register