Publish an internship
en
View Offer
Work > Jobs > Legal > Netherlands > Amsterdam > View Offer 

Consultant | WO | International Tax & Transaction Services | Amsterdam

Company not shown
Netherlands  Amsterdam, Netherlands
Legal, Dutch, English
29
Visits
0
Applicants
Register

Job Description:

_________

De uitdaging - What future are you building towards?
De internationale & M&A belastingadviespraktijk van EY adviseert (Nederlandse) multinationals, private equity fondsen en andere investeerders die investeren in en vanuit Nederland. Wij helpen deze internationaal opererende ondernemingen op fiscaal gebied variërend van investeringen, acquisities, splitsingen, verkooptrajecten, bedrijfstransformaties en interne en externe financieringen. De grensoverschrijdende transacties en fiscale vraagstukken die hierbij spelen, zijn vaak dynamisch, complex en uitdagend!

Ons team - Do great minds always think alike?
Als Consultant binnen International Tax & Transaction Services (ITTS) ben je onderdeel van een ambitieus en leergierig team en ben je bezig om je te ontwikkelen tot een internationaal fiscaal expert. Je werkt intensief samen met je directe collaga's en ook heb je regelmatig contact met EY collega's van over de hele wereld. Daarnaast werk je samen met het Global Tax Desk netwerk én kun je zelf ook tijdelijk werken op één van onze Dutch desks in bijvoorbeeld New York, San Francisco, Chicago, Londen, Hong Kong, Beijing of Singapore.

Het wonen en werken in één van deze metropolen behoort dus tot de mogelijkheden en in de eerste drie jaar van jouw carrière, is een uitzending voor een periode van 4-6 maanden zelfs gebruikelijk, mits je dat zelf ook wil natuurlijk!

Wat je gaat doen: How can you make a lasting impact in a rapidly changing world?
* Je adviseert cliënten ten aanzien van hun fiscale positie die het beste past bij hun profiel.
* Samen met collega's werk je aan belastingvraagstukken, met de focus op advisering op het gebied van vennootschapsbelasting, bronbelasting en internationaal belastingrecht.
* Voorbeelden van werkzaamheden waarop je je zult richten zijn: overleg met de client over fiscale vraagstukken, opstellen van gedetailleerde fiscale analyses, correspondentie en overleg met de Belastingdienst en het monitoren van de potentiële impact van fiscale ontwikkelingen/wetsvoorstellen.
* Meedenken met cliënten over strategische beslissingen in het belang van hun bedrijfsvoering. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de transformatie van een operating / supply chain model om duurzamer te produceren.
* Je assisteert de grootste internationale (corporate of private equity) cliënten van het begin tot het eind in M&A transacties. De werkzaamheden bevatten bijvoorbeeld fiscaal due diligence, fiscale structurering van een acquisitie of verkoop, fiscale advisering met betrekking tot de juridische documentatie en integratie van de Target in de structuur van de client.

Daarnaast zul je de opleiding tot volwaardig lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) volgen. Deze opleiding wordt aangevuld met onze interne opleiding van de EY Tax Academy.

Wat wij zoeken: Where do you start if you want to change the world?

* Je hebt een afgeronde WO opleiding fiscaal recht of fiscale economie;
* Je hebt een proactieve en enthousiaste houding en je bent leergierig;
* Je bent sociaal, positief ingesteld, energiek en je hecht waarde aan een gezellige werkomgeving;
* Je hebt goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
* Ervaring in de vorm van werkstudentschappen of stages is een pré.

Nu al enthousiast? Top! Reageer dan snel. Toch niet helemaal? Ook dan vragen we je om gewoon contact met ons op te nemen. We nemen heel graag de tijd om onder het genot van een kop koffie de mogelijkheden binnen ons team met jou te bespreken.

Wat wij bieden: Is everything that counts being counted?
* Salaris: naast je vaste salaris kun je, afhankelijk van je prestaties, in aanmerking komen voor een jaarlijkse bonus
* Vrije dagen: je hebt recht op 29 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband en de mogelijkheid om extra dagen bij te kopen
* Telefoon en laptop
* Flexibele mobiliteitsregeling
* Fietsregeling: financier de aanschaf van jouw nieuwe fiets vanuit jouw brutoloon (aankoopbedrag verdeeld over 12 maanden) of vanuit jouw bovenwettelijke vakantie-urensaldo
* Interne opleiding binnen EY (EY Tax Academy) tijdens de eerste 3 jaar van je carrière bovenop de opleiding van de Stichting Opleiding Belastingadviseurs van de NOB;
* Jong, sociaal en hecht team waarin een open en informele cultuur centraal staat;
* Maandelijkse teamevenementen;
* Thuiswerkplekregeling: om je thuiswerkplek optimaal in te richten, stelt EY de volgende middelen voor jou beschikbaar: bureaustoel, zit/sta-bureau, externe monitor, bureaulamp, (bluetooth) headset en een groot extern toetsenbord
* Steile leercurve om jouw technische en commerciële vaardigheden nog verder te ontwikkelen;
* Uitdagende (internationale) projecten waarbij je een sterk netwerk opbouwt, zowel binnen als buiten EY;
* Mogelijkheid om al vroeg in je carrière een periode in het buitenland te wonen en te werken op één van de Dutch desks in het buitenland;
* Bepaal je eigen loopbaanontwikkeling: focus op een sector, gebied, onderwerp, nieuwste ontwikkelingen.

Wat je nog meer kan verwachten bij EY? 
Je krijgt goede carrièremogelijkheden dankzij individuele ondersteuning en aandacht.
Bij EY heeft elk individu met zijn/haar visie en mening een unieke bijdrage. Dus ook jij! Onze cultuur is open en informeel waarin we aandacht voor diversiteit erg belangrijk vinden. 

Over het kantoor
Ons kantoor in Amsterdam bevindt zich op de Zuidas: een bruisende plek waar veel bedrijven zijn gevestigd. In onze Cross Towers worden maar liefst 1000 mensen per dag bij binnenkomst verwelkomd door Anouchka en Lucia. Heb je nog niet ontbeten? Dan maakt Taib zijn speciale smoothie voor je of gewoon een lekkere cappuccino. In de lunchpauze staat het team van Hans en Mehdi voor je klaar met een verse lunch. Voor een adembenemend uitzicht op Amsterdam ga je naar de 22e verdieping. Samenwerken krijgt door de Wavespace een nieuwe betekenis. Deze High-Tech omgeving brengt wereldwijd klanten en collega's virtueel samen!
Meer lezen over het werken bij EY? Bekijk de volgende link: Hoe het is om bij ons te werken | EY - Global | EY - Nederland

Sollicitatieprocedure: How can you prepare for a long life together?
* Eerste gesprek met recruitment team van de afdeling;
* Tweede gesprek met je mogelijke collega's;
* Online persoonlijkheidstest;
* Pre employment screening.*

*Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening. Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of - indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd - Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma's en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister

Source: Company website
Posted on: 29 Dec 2023
Industry: Auditing / Accounting
Languages: Dutch, English
Register
113.132 jobs and internships
in 151 countries
Register