Publish an internship
en
View Offer
Work > Jobs > Legal > Netherlands > Venlo > View Offer 

Jurist / Vakredacteur Jeugdwet / Wmo

Company not shown
Netherlands  Venlo, Netherlands
Legal, Dutch, English
14
Visits
0
Applicants
Register

Job Description:

Jurist / Vakredacteur Jeugdwet / Wmo
Heb jij juridische kennis van en ervaring met de Jeugdwet en Wmo? Ben je analytisch sterk? Weet je wat er speelt bij gemeenten en waar gemeenteambtenaren in hun dagelijkse praktijk tegen aan lopen? Ben je in staat gemeenten over de Jeugdwet en Wmo te adviseren? En om collega's daarbij te begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou als Jurist / Vakredacteur Jeugdwet / Wmo bij Schulinck, onderdeel van (COMPANY NAME)!

Over Schulinck
Wij adviseren gemeenten in Nederland over onder andere het sociaal domein. Opinies, nieuws, annotaties en toegepaste juridische kennisproducten worden toegankelijk gemaakt in de vorm van online kennisbanken, nieuwsbrieven, websites, boeken, trainingen en opleidingen. Bij ons staat het samenspel met de klant voorop. Door de unieke combinatie van rijke juridische ervaring, vernieuwingsgezindheid en betrouwbaarheid ontstaat een toonaangevende aanpak binnen de gemeentelijke overheid. Wij streven er altijd naar onze omgeving te blijven inspireren met producten en diensten waarmee uiteenlopende klanten eenvoudiger en doeltreffender kunnen werken.

Wat ga je doen?
* Je schrijft juridische teksten die gemeenten kunnen gebruiken bij hun dagelijkse werkzaamheden;
* Je bent in staat juridische vraagstukken van gemeenten op het gebied van de Jeugdwet en Wmo (en aanverwante regelgeving) correct te beantwoorden en gemeenten te adviseren;
* Je signaleert relevante ontwikkelingen rondom de Jeugdwet en Wmo en vertaalt deze naar praktijkgerichte informatie voor onze klanten (denk aan wetswijzigingen, jurisprudentie, etc.);
* Je ondersteunt gemeenten bij het opstellen van de Jeugdwet en Wmo verordeningen, beleidsregels en nadere regels;
* Je ondersteunt gemeenten met het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van de Jeugdwet en Wmo;
* Je coacht je collega's bij bovenstaande taken en geeft feedback.

Wie ben jij?
Je bent in staat jouw kennis helder en voor een breed publiek in begrijpelijke taal neer te zetten. Dat wil zeggen, je schrijft gemakkelijk en to the point. Vanzelfsprekend ben je geïnteresseerd in de laatste wetsontwikkelingen, ben je nauwkeurig, kun je snel structuur aanbrengen in (grote hoeveelheden) juridische informatie, hou je gemakkelijk het overzicht en kun je goed prioriteiten stellen.
Je vindt het leuk om collega's te helpen om hun kennis en vaardigheden te verbeteren en bent klantgericht.

Verder beschik je over:
* Een afgeronde WO/universitaire opleiding, bij voorkeur richting Nederlands recht of vergelijkbaar;
* Minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met de Jeugdwet en Wmo;
* Leiderschapskwaliteiten vanwege de senioriteit van deze rol.

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende functie van 32 tot 36 uur per week in een dynamische en internationale omgeving.

Naast een goed salaris, ontvang je een interessante bonusregeling tussen de 20 en 30%, een laptop van de zaak en een royale bijdrage aan je pensioen. Daarnaast besteden we bij Schulinck veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse trainingen en workshops. De standplaats voor deze functie is Venlo, we werken de dinsdag en donderdag op kantoor en de rest van de week zijn er mogelijkheden om vanuit huis te werken. Bovendien krijg je een thuiswerkvergoeding, een vergoeding voor woon-werkverkeer, en apparatuur om jouw thuiskantoor te ondersteunen, zoals beeldschermen, bureau en stoel.

Wist je dat we voor het zesde jaar op rij zijn erkend als Topwerkgever in Nederland en dat we in 2023 erkenning hebben gekregen voor gendergelijkheid? Voor meer informatie over onze oplossingen en organisatie, bezoek www.(COMPANY NAME).com en volg ons op Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube.

Solliciteren
Geïnteresseerd en overtuigd dat jouw profiel aansluit bij deze functie? Solliciteer dan snel via de sollicitatieknop.

Voor vragen of meer informatie over de rol of ons recruitmentproces kun je contact opnemen met onze corporate recruiter Moniek Rijneker via moniek.rijneker@(COMPANY NAME).com

#LI-Hybrid

Source: Company website
Posted on: 22 Mar 2024
Industry: Information Technology
Languages: Dutch, English
Register
116.412 jobs and internships
in 149 countries
Register