Pubblicare uno stage
it
Offerta
Lavoro > Lavoro > Cultura/Scienze Umane > Belgio > Anversa > Offerta 

Preventieadviseur niveau 1

Azienda non indicata
Belgio  Anversa, Belgio
Cultura/Scienze Umane, Olandese, Inglese
5
Visite
0
Candidati
Registrarsi

Descrizione del lavoro:

We are (COMPANY NAME). We are curious. We are courageous. We are colorful. We refine chemical material solutions with game-changing products. Let us empower you to push boundaries. Join us and our 18.000 colleagues now and together we will make the world a brighter place.

WHAT WE OFFER

* Als preventieadviseur arbeidsveiligheid rapporteer je aan de manager Safety en maak je deel uit van de interne preventiedienst. Je krijgt een aantal taken en verantwoordelijkheden toegewezen die te maken hebben met welzijn en bepaald zijn in de Welzijnswetgeving: arbeidsveiligheid, arbeidshygiëne, ergonomie, psychosociale aspecten, … . Een aantal voorbeelden vind je hieronder.
* Je staat de werkgever, de leden van de hiërarchische lijn en de werknemers bij in de uitvoering van het welzijnsbeleid met de bedoeling de veiligheid van de werknemers en van de contractoren continu te verbeteren.
* Je werkt mee aan het jaaractieplan en het globaal preventieplan, identificatie van gevaren, onderzoeken van risico's, analyseren van oorzaken van welbepaalde risico's, omgaan met chemische, kankerverwekkende, mutagene en reprotoxische, biologische en fysische agentia, noodprocedures, opleiding en onthaal, enz. .
* Je werkt mee aan onderzoeken op de arbeidsplaats en fungeert als hoofdonderzoeker bij arbeidsongevallen, incidenten en near misses. Hierbij geef je ook advies over de resultaten van deze onderzoeken en zoekt mee naar de best mogelijke en haalbare oplossingen steeds voor oog houdende de veiligheid van de werknemers en andere personen die werkzaam zijn op de arbeidsplaatsen.
* Daarnaast functioneer je binnen de preventiedienst als preventieadviseur arbeidsveiligheid en bouw je expertise op ivm een aantal specifieke thema's. Als HSEQ expert voor deze thema's ben je in de lead voor het opmaken en reviewen van de betreffende site procedures , voorschriften en adviezen.
* Je fungeert als eerste aanspreekpunt ivm veiligheid of preventie topics, voor een aantal organisatorische eenheden op onze site (bedrijven en/of diensten), en werkt in deze rol nauw samen met de bedrijfsleider en de HSEQ contactpersoon van deze organisatorische eenheid.
* Je neemt de rol van auditor voor de welzijnsaspecten op bij het uitvoeren van Self Assessements bij de bedrijven en/of diensten.
* Je geeft opleiding in het kader van het onthaal van nieuwe medewerkers en ad hoc opleidingen in het kader van welzijn.
* Je neemt de rol op van HSE lead in het kader van stilstanden en projecten.
Daarnaast maak je ook deel uit van het team van interventie-wachtingenieurs (IWI). Hierbij kom je ook in een nieuw "werkrooster" terecht: het "Gemengd stelsel Wachtdienst/Dagdienst". In de praktijk komt dit erop neer dat je op jaarbasis gemiddeld elke 6 dagen, gedurende één shift van 24u de rol van IWI zal invullen, maar daarlangs ook dagen "rust" hebt op normale werkdagen binnen jouw "werkrooster". Meer details ivm deze rol en het shiftsysteem kan je opvragen bij HR.

WHAT YOU OFFER

* Je hebt een masterdiploma, industrieel ingenieur of gelijkwaardig (door ervaring)
* Je beschikt over een diploma van Preventieadviseur Niveau 1 of je bent bereid om dit op korte termijn te behalen
* Je kan aantonen dat veiligheid je meer dan doorsnee interesseert;
* Je kan bijzonder goed in een team werken, je kan luisteren en ideeën oppikken om ze te verwerken in je activiteiten, je kan diverse standpunten verzoenen door creatieve oplossingen te bedenken. Bij dit alles verlies je de Welzijnswetgeving niet uit het oog;
* Je bent stressbestendig en kan het hoofd koel houden tijdens interventies.
* Je beschikt over leiderschapskwaliteiten en de benodigde sociale vaardigheden.
* Je bent communicatief ingesteld.
* Je kan projectgericht werken
* Je hebt een actieve kennis van Nederlands en Engels. Voor Duits en Frans volstaat een passieve kennis.
* Je kan werken met de gebruikelijke software tools zoals IIMS, SAP (basis), Word, Excel, Powerpoint, …
* Je bent in het bezit van een rijbewijs B

YOUR APPLICATION
Are you as curious, courageous and colorful as we are? If so, we can offer you an exciting career opportunity. We look forward to receiving your application including a cover letter, resume/CV, and relevant certificates. Become part of our Team - apply now!

Contact Uswerken@(COMPANY NAME).com

(COMPANY NAME) welcomes applications from all individuals, regardless of racial or ethnic origin, skin color, nationality, religion, philosophy, gender, age, physical characteristics, marital status, disability, appearance, sexual orientation and sexual identity. We are committed to treating all applicants fairly and avoiding discrimination

Provenienza: Web dell'azienda
Pubblicato il: 13 Mar 2024
Settore: Chimica
Lingue: Olandese, Inglese
Registrarsi
111.801 lavori e stage
in 150 Paesi
Registrati